Deze website maakt gebruik van cookies. Gelieve de cookies te accepteren voor een optimaal gebruik. Meer info

Ok

UPDATE OPENINGSUREN N.A.V. CORONA VIRUS

BROUWERIJWINKEL:

- gesloten t.e.m. zondag 19 april
- terug open op maandag 20 april

BAR BERNARD:

- gesloten t.e.m. dinsdag 21 april
- terug open op woensdag 22 april

GUESTHOUSE BROUWERSHUIS:

- gesloten t.e.m. zondag 19 april
- inchecken terug mogelijk vanaf maandag 20 april

BROUWERIJ RONDLEIDINGEN:

- afgelast t.e.m. dinsdag 21 april
- terug actief van woensdag 22 april

We houden er natuurlijk rekening mee dat bovenstaande maatregelen kunnen verlengd worden.

Home Sweet Home

Het stijlvolle woon- en interieurmagazine 'Home Sweet Home' van Uitgeverij Balfin bracht onlangs een mooie reportage over ons nieuw bezoekerscentrum. Lees het volledige artikel (in hoge resolutie) via onderstaande link.

Lees artikel

Home Sweet Home  (c) Nick Cannaerts

Opbrengst 'De Warmste Week'

Samen met de Poperingse bedrijven DigitalMind (bedrijf dat e-commerce en webprojecten ontwikkelt) en Quiztion.be (bedrijf dat quizzen op maat ontwikkelt) organiseerden we een ludieke 'Warmste Quiz' ten voordele van De Warmste Week. We mochten 44 ploegen van telkens 5 personen verwelkomen, samen goed voor een 220-tal deelnemers. Ze worstelden zich door 10 rondes en op het eind ging het team ‘Zooi van Faraday by VC Wood’ met de titel lopen. En wat bracht dat op? Wel, de opbrengst klokte af op €4446,52. De brouwerij heeft dit bedrag dan nog eens afgerond naar €5000. Dit volledige bedrag gaat integraal naar de educatieve werking van De Pinker, een scholengroep in Poperinge dat buitengewoon goed onderwijs aanbiedt aan jongeren met een verstandelijke beperking.

Lees verder op HLN.be

Nieuw item

Gouden medaille - BBC 2019

St.Bernardus Tripel werd net zoals in 2018 verkozen tot beste (Belgian Style) Tripel tijdens de Brussels Beer Challenge. De BBC is een jaarlijkse internationale bierwedstrijd waarin gestreden wordt om de titel van het beste bier. Elk bier van de deelnemende brouwers wordt door een vakkundige jury van 80 internationale bierkenners zorgvuldig gecontroleerd en geproefd. Het spreekt voor zich dat we heel fier en trots zijn met deze erkenning. St.Bernardus Tripel is een traditioneel abdijbier, gebrouwen volgens de klassieke ‘Tripel’ stijl.

Brussels Beer Challenge

Brussels Beer Challenge 2019 - Gold Medal

Magnum 2019

Sinds 2012 produceren we jaarlijks een beperkt aantal Magnum flessen van 1,5 liter. Onze Abt 12 wordt dan afgevuld in een speciale donkerbruine St.Bernardus magnum fles met het logo van de brouwerij in reliëf, een 'Bière Belge' hals, een gepersonaliseerde kurk en een unieke muselet. We doen telkens beroep op een kunstenaar voor de uitwerking van het etiket.

Op de magnum van 2019 prijkt het schilderij van de in Gent geboren kunstenaar Pjeroo Roobjee. Het werk heet 'De zuster van astronaut Dick beluistert de ruis van sterrenstof'. De multi-getalenteerde kunstenaar werd in de loop van zijn carrière meermaals bekroond. Zijn overwegend monumentale doeken reisden doorheen de vijf werelddelen en vertegenwoordigden België op belangrijke kunstmanifestaties zoals de Biënnales van São Paulo en Venetië.

Overzicht van alle Magnums

St.Bernardus Magnum 2019

Nieuw: St.Bernardus Abt 12 Barrel Aged Sour

St.Bernardus Abt 12 is het paradepaard van onze brouwerij en wordt beschouwd als één van de beste bieren ter wereld. De Abt 12 wordt gebrouwen volgens een origineel recept uit 1946.

St.Bernardus Abt 12 Barrel Aged Sour wordt gebrouwen met hetzelfde recept. Na de hoofdgisting hebben we het bier 3 jaar op eiken vaten laten rusten. Door deze veroudering verzuurt het bier op een natuurlijke wijze. In juni 2019 werd het bier versneden met vers gebrouwen Abt 12 en gebotteld in flessen van 75cl.

Het bier heeft een fruitig – zuur aroma dat afkomstig is van onze eigen specifieke giststam. Opvallend is de afwezigheid van alcoholaroma. De zurigheid in de finish maskeert erg goed de zwaarte van het bier (Alc. Vol 10%). Verder is het een zeer uitgebalanceerd bier met een frisse smaak en een perfect evenwicht tussen moutig en bitter met een droge, frisse aciditeit. Kortom: een must-try!

Gezien de beperkte oplage is het dus echt een bier voor de liefhebbers. Het is enkel beschikbaar in de brouwerijwinkel en in Bar Bernard.

Lees verder op HLN.be

St.Bernardus Abt 12 Barrel Aged Sour

World Beer Awards 2019

De jaarlijkse World Beer Awards behoren tot de meest prestigieuze bierprijzen ter wereld, zeg maar de ‘Olympische Spelen van de bierwereld’. Voor het eerst in jaren namen we met de brouwerij deel aan de World Beer Awards. We schreven 4 van onze bieren in en die leverden maar liefst 5 medailles op.

Abt 12 won goud in de categorie ‘Belgian Style Strong’ en ons St.Bernardus Wit werd bekroond met een zilveren medaille in de categorie ‘Belgian Style Witbier’.

Prior 8 en Tripel zijn Country Winners (nog een trapje hoger dan een gouden medaille) geworden in hun respectievelijke categorie ‘Belgian Style Dubbel’ en ‘Belgian Style Tripel’. Onze Prior 8 en Tripel mogen zich dus nu voor één jaar de beste Dubbel en Tripel van België heten. St.Bernardus Tripel won eind vorig jaar ook de gouden medaille op de Brussels Beer Challenge voor beste ‘Belgian Style’ Tripel.

En het houdt niet op, daarbovenop ontving de Prior 8 de grootste onderscheiding mogelijk in zijn categorie, namelijk ‘World’s Best Dark Belgian Style Dubbel’. Prior 8 werd dus niet enkel Country Winner maar ook ‘Style Winner’ wereldwijd, m.a.w. ’s werelds beste Dubbel bier! Dit maakt ook dat het parcours dit najaar nog verder kan gaan voor de Prior 8, dan strijdt het namelijk mee voor de titel van ‘World’s Best Dark Beer’. De resultaten hiervan worden bekend gemaakt in de loop van september.

World Beer Awards

Nieuw item

Fietsverhuur vanuit de brouwerij

In het kader van onze toeristische werking hadden we reeds rondleidingen, overnachtingen en onze rooftopbar annex degustatieruimte Bar Bernard. Daar voegen we nu graag fietsverhuur aan toe! E-bikes en fietsen kunnen in een handomdraai geboekt worden via onze website.

Lees verder op HLN.be

Nieuw item