Deze website maakt gebruik van cookies. Gelieve de cookies te accepteren voor een optimaal gebruik. Meer info

Ok

Abt 12 Day 2020 - Livestream

Binnenkort vieren we opnieuw Abt 12 Day! Gezien het dit jaar iets moeilijker wordt om samen met jouw vrienden, familie of collega’s samen te komen en te genieten van onze Hemelse Nectar, organiseren we een Livestream op zaterdag 12 december om 20u00 CET.

Wat staat er op het menu? We gaan dieper in op de geschiedenis van de brouwerij, we doen een vertical tasting (we leggen je dan wel uit wat dit precies betekent) van verschillende jaargangen van onze Abt 12, we laten enkele St.Bernardus liefhebbers van over de hele wereld aan het woord, we lichten een tipje van de sluier over ons jubileumjaar '75 jaar Brouwerij St.Bernardus in 2021', enz.

Heb jij vragen die je graag beantwoord zou zien tijdens deze Livestream? Stuur ze gerust op voorhand door via marketing@sintbernardus.be.

Het is natuurlijk handig dat je jouw voorraad Abt 12 hebt aangevuld tegen 12 december ;-)

Volg de livestream op onze Facebookpagina of via ons YouTube kanaal!

St.Bernardus - Abt 12 Day Livestream

World Beer Awards 2020

Ondanks de COVID-19 perikelen vonden de World Beer Awards toch plaats, de jaarlijkse World Beer Awards behoren tot de meest prestigieuze bierprijzen ter wereld. Net als vorig jaar mochten we terug enkele medailles in ontvangst nemen!

St.Bernardus Tripel won net zoals in 2019 goud in de categorie ‘Belgian Style Tripel’. Voor zowel St.Bernardus Abt 12 (in de categorie ‘Belgian Style Strong’) als St.Bernardus Prior 8 (in de categorie ‘Belgian Style Dubbel’) mogen we een bronzen medaille toevoegen aan de trofeeënkast.

World Beer Awards

World Beer Awards 2020

St.Bernardus Day

Op donderdag 20 augustus vieren we 'St.Bernardus Day'. Het ideale moment om af te spreken met mensen van jouw bubbel en samen te genieten van een glas Hemelse Nectar! Vergeet niet jullie St.Bernardus moment te vereeuwigen met een selfie of foto, vergezeld van de hashtag #stbernardusday ;-)

Zelf iets organiseren n.a.v. St.Bernardus Day? Heb je zelf een horecazaak en wens je een poster om de actie aan te kondigen of een beeld om te posten via jouw sociale media? Via onderstaande link vind je visuals & artwork voor zowel online als offline doeleinden.

Downloads

St.Bernardus Day 2020

St.Bernardus Tokyo

St.Bernardus Tokyo. Sounds familiar? Dat kan kloppen, want in 2012 lanceerden we inderdaad al een éénmalig brouwsel naar aanleiding van de opening van het eerste St.Bernardus thema café in de Japanse hoofdstad. Acht jaar na datum kan je opnieuw een St.Bernardus Tokyo proeven, mét een nieuwe receptuur!

Voor het artwork van het blik deden we een beroep op de jonge, Belgische illustrator Jonas Devacht. Het is een impressie van het Japanse nachtleven in de iconische straten van Kanda, de wijk waar ‘Brasserie St.Bernardus’ gelegen is.

St.Bernardus Tokyo is een ongefilterd gouden bier met een imponerende witte schuimkraag (6,0% alc.vol.), gebrouwen met een flinke hoeveelheid tarwe. Het bevindt zich ergens in het speelveld tussen een witbier en een saison.

Lees meer

St.Bernardus Tokyo

Magnum 2020

Sinds 2012 produceren we jaarlijks een beperkt aantal Magnum flessen van 1,5 liter. Onze Abt 12 wordt dan afgevuld in een speciale donkerbruine St.Bernardus magnum fles met het logo van de brouwerij in reliëf, een 'Bière Belge' hals, een gepersonaliseerde kurk en een unieke muselet. We doen telkens beroep op een kunstenaar voor de uitwerking van het etiket. In het verleden sierden zo werken van o.a. Rik Vermeersch, Christian Silvain, Kamagurka en André Van Schuylenbergh het etiket. De zeefdruk van het kunstwerk op de fles benadrukt het unieke karakter van de Magnum. Zo wordt iedere editie een heus collector’s item!

Voor de editie van 2020 kozen we voor “Illuminato” van de Belgische kunstenaar Christophe Malfliet. Christophe Malfliet werd geboren in 1966 en leeft en werkt in Dendermonde. Hij schildert in reeksen, voornamelijk figuratief, abstract of in interactie. Met een uniforme plasticiteit is hij steevast herkenbaar omwille van zijn stijl, de warrige kleurencombinaties, de bevreemdende sfeer en de niet afgelijnde vormen. Zijn schilderijen weet hij steeds te begeesteren met een rebelse ondertoon, hoe onschuldig het tafereel ook oogt.

Lees verder op HLN.be

St.Bernardus Magnum 2020

Home Sweet Home

Het stijlvolle woon- en interieurmagazine 'Home Sweet Home' van Uitgeverij Balfin bracht onlangs een mooie reportage over ons nieuw bezoekerscentrum. Lees het volledige artikel (in hoge resolutie) via onderstaande link.

Lees artikel

Home Sweet Home  (c) Nick Cannaerts

Opbrengst 'De Warmste Week'

Samen met de Poperingse bedrijven DigitalMind (bedrijf dat e-commerce en webprojecten ontwikkelt) en Quiztion.be (bedrijf dat quizzen op maat ontwikkelt) organiseerden we een ludieke 'Warmste Quiz' ten voordele van De Warmste Week. We mochten 44 ploegen van telkens 5 personen verwelkomen, samen goed voor een 220-tal deelnemers. Ze worstelden zich door 10 rondes en op het eind ging het team ‘Zooi van Faraday by VC Wood’ met de titel lopen. En wat bracht dat op? Wel, de opbrengst klokte af op €4446,52. De brouwerij heeft dit bedrag dan nog eens afgerond naar €5000. Dit volledige bedrag gaat integraal naar de educatieve werking van De Pinker, een scholengroep in Poperinge dat buitengewoon goed onderwijs aanbiedt aan jongeren met een verstandelijke beperking.

Lees verder op HLN.be

Nieuw item

Gouden medaille - BBC 2019

St.Bernardus Tripel werd net zoals in 2018 verkozen tot beste (Belgian Style) Tripel tijdens de Brussels Beer Challenge. De BBC is een jaarlijkse internationale bierwedstrijd waarin gestreden wordt om de titel van het beste bier. Elk bier van de deelnemende brouwers wordt door een vakkundige jury van 80 internationale bierkenners zorgvuldig gecontroleerd en geproefd. Het spreekt voor zich dat we heel fier en trots zijn met deze erkenning. St.Bernardus Tripel is een traditioneel abdijbier, gebrouwen volgens de klassieke ‘Tripel’ stijl.

Brussels Beer Challenge

Brussels Beer Challenge 2019 - Gold Medal

World Beer Awards 2019

De jaarlijkse World Beer Awards behoren tot de meest prestigieuze bierprijzen ter wereld, zeg maar de ‘Olympische Spelen van de bierwereld’. Voor het eerst in jaren namen we met de brouwerij deel aan de World Beer Awards. We schreven 4 van onze bieren in en die leverden maar liefst 5 medailles op.

Abt 12 won goud in de categorie ‘Belgian Style Strong’ en ons St.Bernardus Wit werd bekroond met een zilveren medaille in de categorie ‘Belgian Style Witbier’.

Prior 8 en Tripel zijn Country Winners (nog een trapje hoger dan een gouden medaille) geworden in hun respectievelijke categorie ‘Belgian Style Dubbel’ en ‘Belgian Style Tripel’. Onze Prior 8 en Tripel mogen zich dus nu voor één jaar de beste Dubbel en Tripel van België heten. St.Bernardus Tripel won eind vorig jaar ook de gouden medaille op de Brussels Beer Challenge voor beste ‘Belgian Style’ Tripel.

En het houdt niet op, daarbovenop ontving de Prior 8 de grootste onderscheiding mogelijk in zijn categorie, namelijk ‘World’s Best Dark Belgian Style Dubbel’. Prior 8 werd dus niet enkel Country Winner maar ook ‘Style Winner’ wereldwijd, m.a.w. ’s werelds beste Dubbel bier! Dit maakt ook dat het parcours dit najaar nog verder kan gaan voor de Prior 8, dan strijdt het namelijk mee voor de titel van ‘World’s Best Dark Beer’. De resultaten hiervan worden bekend gemaakt in de loop van september.

World Beer Awards

Nieuw item

Fietsverhuur vanuit de brouwerij

In het kader van onze toeristische werking hadden we reeds rondleidingen, overnachtingen en onze rooftopbar annex degustatieruimte Bar Bernard. Daar voegen we nu graag fietsverhuur aan toe! E-bikes en fietsen kunnen in een handomdraai geboekt worden via onze website.

Lees verder op HLN.be

Nieuw item