Deze website maakt gebruik van cookies. Gelieve de cookies te accepteren voor een optimaal gebruik. Meer info

Ok
Guesthouse Brouwershuis
Guesthouse Brouwershuis
Guesthouse Brouwershuis
GuesthouseSintBernardus21_klein
GuesthouseSintBernardus86_klein
Guesthouse Brouwershuis
Guesthouse Brouwershuis
Guesthouse Brouwershuis
Guesthouse Brouwershuis
fietskaarten

Boek nu je verblijf in Guesthouse Brouwershuis

Boeken Guesthouse

Overnachten in de brouwerij

Deze oase van rust bevindt zich net buiten de dorpskern van het bekende brouwersdorp Watou. Het is dé uitvalsbasis voor wandelaars, fietsers en natuurlijk ook bierliefhebbers! Watou ligt in een gevarieerd en bosrijk landschap met hoppevelden, weidse vergezichten en kleine weggetjes. Een dorp op de grens van West- en Frans-Vlaanderen, aan de voet van de West-Vlaamse Heuvels (Rode, Zwarte -en Kemmelberg) maar ook dichtbij de Franse Catsberg. Ideaal om even te ontsnappen aan de drukte! Watou is ook synoniem voor een gesmaakte combinatie van poëzie en hedendaagse beeldende kunst. Tegelijk ademt het dorp dankzij de galerijtjes, kunstenaarsateliers en een aantal culturele manifestaties, heel het jaar door een artistieke sfeer uit.

Accommodatie

Nieuw item

10 Kamers

Nieuw item

Salon

Nieuw item

Tuin

Nieuw item

Gratis parking

Nieuw item

Uitgebreid ontbijt

Nieuw item

Honesty bar

Nieuw item

Gezinsvriende-lijk

Nieuw item

EV Laadpaal

Guesthouse Brouwershuis is een plaats om te genieten van een gastronomisch ontbijtbuffet, om de tijd te nemen voor een babbel en gebruik te maken van de onbeperkte mogelijkheden om de streek te verkennen.

Tarieven

1 persoonskamer

€ 109,5 / nacht *

2 persoonskamer

€ 140 / nacht *

3 persoonskamer

€ 188,5 / nacht *

4 persoonskamer

€ 251 / nacht *

5 persoonskamer

€ 313,5 / nacht *

6 persoonskamer

€ 377 / nacht *

* inclusief ontbijt

* inclusief toeristentaks

Bereikbaarheid

Kom je met de auto, fiets, taxi of met openbaar vervoer? Via onderstaande link vind je alle informatie over hoe je het makkelijkst naar onze brouwerij komt. 

Bereikbaarheid

Omgeving

St.Bernardus Brouwerij

Brouwerij St.Bernardus

Brouwerij St.Bernardus

In het uiterste puntje van West-Vlaanderen, te midden van "Le Plat Pays", in het hart van de Westvlaamse hoppestreek wordt er bier gebrouwen dat tot de verbeelding spreekt van menig bierliefhebber. Daar, in het poëziedorp Watou tikt de tijd schijnbaar iets minder vlug dan in de rest van het land. Het is een streek waar het leven anders is, rustiger. Waar de mensen nog met de natuur leven. Waar tradities en waarden worden voortgezet, alsof de tand des tijds er nooit vat zal op krijgen, tradities zoals het brouwen van bier bijvoorbeeld.

Ben je nieuwsgierig naar de geschiedenis, de werking of het verhaal achter de brouwerij en de bieren, dan verwelkomen we je graag in onze Brewery Tour.

Poperinge

Poperinge

Hoppestad Poperinge

Poperinge, hoofdstad van de hop én van het goede leven, heeft alles te bieden waar foodies, wandelaars, fietsers, … op verzot zijn. Van de hop naar de keuken is immers maar een kleine stap. Op de menukaart van de restaurants proef je o.a. van Poperings standevleesch, mazarinetaart en hopscheuten, dit steeds vergezeld van een karaktervol streekbiertje.

Heel wat wandel- en fietsroutes leiden je langs landelijke wegen, hopvelden, kerkwegels, bossen, akkers en graspaden. De vele Britse begraafplaatsen en oorlogsrelicten herinneren aan het verleden van Poperinge, als stad achter het front.

Ieper

Ieper

Ieper

De charme van het middeleeuwse verleden en de vele herinneringen aan het woelige oorlogsverleden maken een uitstap naar Ieper onvergetelijk.

De stad is omgeven door een groene gordel, de vestingen, een prachtig wandelgebied. De Menenpoort is het grootste herdenkingsmonument aan de Eerste Wereldoorlog waaronder elke avond om 20u de Last Post wordt geblazen, een beklijvend moment. Het In Flanders Fields Museum in de Lakenhalle brengt het verhaal en de herinnering aan WO1 aan de hand van persoonlijke getuigenissen en moderne technieken.

Brouwerij Kazematten

Brouwerij Kazematten

Brouwerij Kazematten

De Ieperse stadsbrouwerij Kazematten is gevestigd onder de vestingen die de stad omwallen. De unieke historische Kazematten van het "Houten Paard" aan de Rijselpoort werden omgetoverd tot een authentieke brouwerij en vormen sinds 2014 het schouwtoneel voor de Wipers Times bieren. Het was vanuit deze locatie dat de Britse soldaten tijdens WOI hun satirisch blad ‘The Wipers Times’ uitgaven.

Ben je nieuwsgierig naar het verhaal en de historiek van deze brouwerij? Dan kan je deelnemen één van de brouwerijbezoeken. Er worden verschillende bezoekmomenten- en tijdstippen gehanteerd doorheen het jaar. Je kan makkelijk reserveren via de online boekingsmodule. Voor €12 per persoon kan je de brouwerij bezoeken en 3 bieren degusteren. Kinderen betalen €4.

Fietsverhuur

Een fietstocht ondernemen vanuit onze brouwerij? Dat kan perfect! Het fietsnetwerk West-Vlaanderen passeert aan de brouwerij en verschillende knooppunten bevinden zich op korte afstand van de brouwerij. Via onderstaande link kan je een e-bike of gewone fiets huren vanuit de brouwerij.

Boek fiets

Fietsverhuur St.Bernardus

Reviews

Loved it! We'll be back.

"Het Brouwershuis is an outstanding Guesthouse. The rooms are clean and spacious. The breakfast is a delicious and generous mix of freshly baked breads and pastries, fresh yogurt, and eggs cooked to order. The location is wonderful. After a long day of biking around the Flemish countryside, you are welcome to help yourself to one (or a couple) fantastic St.Bernardus beers. It was a wonderful experience staying at Het Brouwershuis. We will certainly return and highly recommend it to anyone planning to stay in the area."

StevoJP - via Tripadvisor (augustus 2016)

Great beer, great hotel, great room

"We stayed here whilst doing a beer tour of Belgium. The staff were very helpful and accommodating from the very start of the booking process. We stayed in a triple room which was very spacious. The brewery Bar Bernard is just a two minute walk away and also a great place to spend an evening."

Mark H - via Tripadvisor (augustus 2018)

⭐⭐⭐⭐⭐

"Loved our stay at this modern, spacious guesthouse! Loved the common areas and large, beautiful breakfast rooms and decks. Great food at the large St Bernardus Brewery bar next door - which has a stunning deck overlooking the hops fields and countryside."

Laura Kozel - via Google (september 2018)

Toplocatie

"Een schitterende service, gelegen aan de brouwerij van het St.Bernardus bier dat je rijkelijk kan proeven. Van hieruit kan je schitterende uitstappen plannen naar de oorlogskerkhoven in de Westhoek. Zeer ruime kamers en een gezellige zitruimte."

Marijke E - via Tripadvisor (september 2016)

Lees meer reviews

Afbeeldingen

Facebook

Tripadvisor

360° Walkthrough

Ontdek de verschillende bezoekersruimtes van onze brouwerij via onderstaande link.

360° tour

Bar Bernard

Wens je te lunchen of dineren in onze rooftopbar? Check dan zeker de openingsdagen- en uren via onderstaande link.

Bar Bernard

Onthaalbrochure

Alle praktische informatie, things to see & do en uittips in een notendop.

Download

Onthaalbrochure Guesthouse Brouwershuis