Deze website maakt gebruik van cookies. Gelieve de cookies te accepteren voor een optimaal gebruik. Meer info

Ok

Philly cheesesteak met Extra 4

Een avondje feesten op de planning? Zorg dan alvast voor een stevige basis. Met deze Philly cheesesteak sandwich achter de kiezen zal je alvast niet snel honger leiden. Ideaal om te serveren voor een avondje stappen of bij een goeie pot voetbal. Geniet ervan, je hebt het verdiend!

Aantal: 2 broodjes

Duur: voorbereiding (10 minuten), bereiding (15 minuten), groenten pekelen (2 uur)

Materiaal: BBQ, gietijzer pannetje (skillet), sauspannetje, (weck)potjes

Ingrediënten

Voor de gepekelde groenten: 1 mini komkommer, 1 rode ui, 200 ml witte azijn, 100 ml water, 3 el honing, 1 tl zeezout

Gekaramelliseerde ui: 1 el zonnebloem olie, 1 klontje boter, 2 grote gele uien, 1 scheutje ricard, 1 snuifje zout

Voor het vlees: 400 gram Rib-Eye, 2 el zonnebloemolie, peper en zout naar smaak

Voor de kaassaus: 4 el St.Bernardus Extra 4, 30 ml room, 200 gram gemalen cheddar kaas

Afwerking: 2 stokbroodjes, 2 el mayonaise, enkele blaadjes koriander (optioneel)

Philly cheesestreak met St.Bernardus Extra 4
Philly cheesestreak met St.Bernardus Extra 4

Bereiding

Voor de snel gepekelde groentjes

1. Snij de komkommer in fijne ringetjes en de ui in halve maantjes en plaats in aparte weckpotjes.

2. Breng in een sauspannetje het water, de azijn en honing aan de kook en breng op smaak met een snuifje zout. Giet deze mengeling vervolgens warm over de komkommer en rode ui. Plaats opzij en laat minstens 2 uur pekelen.

3. Bereid ondertussen je BBQ voor op een sessie op hoge temperatuur +-200°C en plaats een gietijzeren pannetje op het rooster.

Voor de gekaramelliseerde ui

1. Pel en snij de ui in halve maantjes. Voeg de olie en boter toe aan de skillet, besprenkel met een snuifje zout en bak de ui tot deze een goudbruine kleur heeft. Blus vervolgens met Ricard en laat het geheel verder sudderen tot de ricard is verdampt en de ui mooi is gekaramelliseerd.

2. Haal de pan van het vuur en hou warm op lage temperatuur.

Voor de kaassaus met St.Bernardus Extra 4

Voeg het bier en de cheddar kaas toe aan een koude skillet en laat het geheel rustig opwarmen tot de kaas gesmolten is. Voeg vervolgens per eetlepel de room toe en meng de room onder de kaassaus. Hou het geheel warm op lage temperatuur tot je een dikke sticky kaassaus bekomt.

Voor de steak

1. Dep de steak droog en breng op smaak met peper en zout. Snij de rib-eye in dunne reepjes.

2. Doe de rib-eye reepjes in de hete pan op je BBQ en bak ze aan tot ze een mooie korst hebben gekregen. Meng vervolgens onder de kaassaus. Hou warm op een laag vuurtje terwijl je de broodjes afbakt.

Afwerking

1. Snij de broodjes overlangs door maar zorg dat ze nog vasthangen aan één zijde. Bestrijk het broodkruim met mayonaise en grill de broodjes met het kruim naar beneden tot ze krokant gebakken zijn.

2. Plaats een laag gekaramelliseerde ui op de broodjes en voeg daar de Philly cheesesteak strips aan toe. Werk af met enkele snedes gepekelde komkommer, rode ui en enkele blaadjes koriander.

Serveer deze heerlijke broodjes met St.Bernardus Extra 4.

Smakelijk!

Dit recept werd gemaakt door BBQ Bastard. Stuur jouw recept met een van onze bieren door via marketing@sintbernardus.be en maak kans op een mooie beloning!