Deze website maakt gebruik van cookies. Gelieve de cookies te accepteren voor een optimaal gebruik. Meer info

Ok

Mosselen 'Asian Style' met Tokyo

Zoals je misschien wel weet zijn mosselen en bier een heel goede match, zowel in als naast het gerecht. Voor onze mosselen ‘Asian Style’ combineren we de fruitig- en bitterheid van de Tokyo met Aziatische toetsen zoals citroengras en kaffir limoen. Het bier zal de pit van het zevenkruidenpoeder en de chilipeper blussen. Je kan het serveren als een gerecht met noedels, rijst of als een lekker (sharing) hapje.

Gerecht: sharing hapje voor 2 à 3-tal personen

Duur: 30 minuten

Ingrediënten

Voor het gerecht: 1 kg mosselen, 2 teentjes look, 2 stengels selders (of 1 handvol verse lavas), 4cm gember, 1 ajuin, 2 blaadjes kaffir-limoen, 1 stengel citroengras, 1 paprika, 1 rode chilipeper, 1 mespunt Shichimi Togarashi* (Japans zevenkruidenpoeder), 1 el vissaus, 2 el sojasaus, 1 blikje St.Bernardus Tokyo, peper, zout, olijfolie

Voor de afwerking: verse koriander en/of Thaise basilicum, 1 limoen

Mosselen 'Asian Style' met Tokyo
Mosselen 'Asian Style' met Tokyo

Bereiding

Spoel de mosselen 2 à 3 keer in koud water. Verwijder eventuele baarden en maak ze proper.

Schil de look en de gember. Snij fijn. Halveer de citroengrasstengel en kneus met de platte kant van het mes. Schil de ui en snij grof.

Verwijder de pitjes van de chilipeper en snij in ringetjes. Ontpit ook de paprika en snij in stukjes. Snij tenslotte de selder in stukjes (of hak de lavas grof).

Verhit een beetje olie in een grote pot of wok. Stoof de look, gember, kaffir limoen, citroengras en ui aan.

Voeg de selder, paprika en chilipeper toe en stoof alles goed aan.

Verhit het vuur en voeg de mosselen toe. Blus met St.Bernardus Tokyo, sojasaus en vissaus. Kruid met peper, zout en een snuifje Shichimi Togarashi. Opgelet, dit is pikant. Plaats het deksel op de pot en laat 5 à 8 minuten garen of tot de schelpen open zijn (hangt af van de grootte). Schud af en toe op.

Hak ondertussen de koriander en/of Thaise basilicum fijn. Masseer de limoen en snij in partjes.

Meng de verse kruiden op het einde onder de mosselen, besprenkel met limoensap en serveer de mosselen met een partje limoen.

Smakelijk!

*Shichimi Togarashi = dit is een populaire specerijenmengeling in Japan. ‘Shichi’ betekent zeven in het Japans en verwijst naar de zeven specerijen in de mengeling, ‘mi’ betekent smaak en ‘togarashi’ betekent rode peper in het Japans.

Dit recept werd gemaakt door Coeur de Boef. Stuur jouw recept met een van onze bieren door via marketing@sintbernardus.be en maak kans op een mooie beloning!