Deze website maakt gebruik van cookies. Gelieve de cookies te accepteren voor een optimaal gebruik. Meer info

Ok

Easy Shio ramen met kip en yuzu

Ramen is een populair Japans streetfood gerecht. Het is een maaltijdsoep op basis van noedels. Shoyu, Miso, Tonkotsu en Shio zijn de vier meest bekende soorten ramen. Omdat de miso en vooral de tonkutsu zeer zware soorten zijn, kiezen we voor een shio ramen als pairing met St.Bernardus Tokyo. Ook de bekendste soort, de shoyu, is nog iets zwaarder. In dit recept opteren we voor een gemakkelijk te bereiden versie van de shio ramen, op basis van groenten, kip (of vis) en zeewier. Het wordt op smaak gebracht met zout (shio betekent zout in het Japans) en het bittere en hoppige karakter van onze St.Bernardus Tokyo zorgt voor het nodige tegenwicht aan die zoutigheid.

Gerecht: maaltijdsoep

Aantal: 4 personen

Duur: 60 minuten

Ingrediënten

Voor de bouillon: 1,5l kippenbouillon, 10g grof zeezout, 10g gedroogde paddenstoelen, 1 teentje look, 15g gember, enkele el yuzusap, 1 stuk kombu of gedroogd zeewier, 1 el bonito flakes, 2 kippenbillen

Voor de eieren: 2 eieren, 2 el sojasaus, 2 el mirin (rijstazijn), 4 el water

Voor de topping: 2el sojasaus, 1el sesamolie, 1 handvol baby spinazie blaadjes, 2 porties ramen noedels, 2 eieren (in soja gemarineerd), 3 lente-uitjes, 1 handvol sojascheuten

Easy shio ramen met kip en yuzu
Easy shio ramen met kip en yuzu

Bereiding

Voor de bouillon

Breng de bouillon aan de kook. Voeg het zout, de bonito flakes, de paddenstoelen en een fijngesneden teentje look toe. Schil ook de gember, verkruimel het zeewier en voeg toe aan de bouillon. Gaar de kippenbillen in de bouillon. Laat ongeveer 15 minuten koken of tot de billen gaar zijn. Zeef de bouillon en hou warm. Pluk het vlees van de billen en hou apart.

Voor de eieren

Meng de sojasaus, mirin en water onder elkaar en doe in een diepvrieszakje. Kook de eitjes in tot ze halfgekookt zijn (ongeveer 6 à 7 minuten). Haal ze uit het water en leg dadelijk in een ijsbad. Zo koelen ze af en garen ze niet meer verder. Pel ze voorzichtig en doe ze in het diepvrieszakje. Als je veel tijd hebt kan je ze gerust enkele uren laten marineren. Halveer ze en gebruik als topping voor de ramen.

Voor de ramen

Verwarm de kommen voor door ze eerst te vullen met de hete bouillon. Giet de bouillon terug in de pot, net voor je de kommen vult. Kook de noedels gaar volgens de verpakking. Giet ze af en verdeel ze over de kommen. Breng de bouillon op smaak met sojasaus en sesamolie. Snij de lente-uitjes grof. Verdeel met de spinazie, de sojascheuten en de kip over de noedels. Overgiet met de gloeiend hete bouillon. Werk af met een half ei.

Smakelijk!

En weet goed: slurpen is toegestaan.

Dit recept werd gemaakt door Coeur de Boef. Stuur jouw recept met een van onze bieren door via marketing@sintbernardus.be en maak kans op een mooie beloning!