Deze website maakt gebruik van cookies. Gelieve de cookies te accepteren voor een optimaal gebruik. Meer info

Ok

Citroen curd met gegrilde perzik

Heerlijk zomers tafelen zonder dessert? Daar beginnen we toch niet aan? Met de restwarmte van je BBQ kan je alvast een heerlijk gerechtje maken, waar je op het moment zelf nauwelijks werk aan hebt. De citroen curd en biersiroop maak je rustig vooraf zodat je volop kan genieten van een verfrissende St.Bernardus Tokyo in combinatie met de gegrilde perzik. Geniet ervan!

Aantal: 8 personen

Duur: voorbereiding (10 minuten), bereiding (30 minuten)

Ingrediënten

4 rijpe perziken, 8 takjes rozemarijn, 4 tl mirin, 2 tl citroensap

Voor de mascarpone: 100 gr mascarpone, 1 handvol munt

Voor de biersiroop: 1 blikje St.Bernardus Tokyo, 150 gr. suiker, 8 takjes tijm

Voor de lemon curd: 2 eieren, 125 gr boter, 200 gr suiker, 2 citroenen

Citroen curd met gegrilde perzik
Citroen curd met gegrilde perzik

Bereiding

Voor de biersiroop

1. Voeg de inhoud van het blikje St.Bernardus Tokyo toe aan een steelpannetje en verwarm tot net onder het kookpunt. Voeg vervolgens de suiker en tijm toe en laat tot de helft indikken.

2. Laat de siroop afkoelen.

Voor de citroen curd

1. Smelt de boter in een steelpannetje samen met de suiker en rasp van 2 citroenen op een middelhoog vuur.

2. Klop 2 eieren op, met het sap van een halve citroen, met behulp van je keukenrobot tot deze een schuimige textuur bekomt.

3. Voeg het sap van anderhalve citroen toe aan het mengsel van gesmolten boter en laat even afkoelen.

4. Voeg het afgekoelde botermengsel toe aan de geklopte eieren en klop nog even op.

5. Giet alles in een pot en plaats op een middelhoog vuur om de citroen curd in te dikken. Blijf voortdurend roeren zodat deze niet aanbrandt.

Voor de gegrilde perziken

1. Bereid je BBQ voor op een directe sessie op middelhoge temperatuur +- 200°C. Plaats een gietijzeren rooster in de BBQ en laat deze een kwartier voorverwarmen.

2. Halveer ondertussen de perziken en verwijder de pit. Prik vervolgens de takjes tijm erdoorheen. Van zodra het rooster warm is grill je de perziken met de vlakke zijde naar beneden gedurende een vijftal minuten (afhankelijk van de temperatuur in je BBQ) tot ze een mooie goudbruine kleur en grillmarks hebben bekomen.

Afwerking

1. Snij de munt fijn en meng onder de mascarpone samen met de mirin en het citroensap. Verdeel de custard gelijk over acht kommetjes. Plaats de gegrilde perzik hier bovenop en bedruip met biersiroop. Werk af met een flinke dot mascarpone met munt.

Smakelijk!

Dit recept werd gemaakt door BBQ Bastard. Stuur jouw recept met een van onze bieren door via marketing@sintbernardus.be en maak kans op een mooie beloning!