Deze website maakt gebruik van cookies. Gelieve de cookies te accepteren voor een optimaal gebruik. Meer info

Ok

Risotto met Pater 6, bospaddenstoelen en hazelnoot

Aantal: 4 personen

Duur: 30 minuten

Nodig: een stevige kookpot, een bakpan

Ingrediënten

1 teen look, 1 sjalot, 1 scheutje olijfolie, enkele blaadjes salie, enkele takjes tijm, 250g risottorijst, 1 flesje St.Bernardus Pater 6, 8 à 10dl groentebouillon, 200g bospaddenstoelen, 1 klontje boter, peper, zout, 50g hazelnoten (gepeld en geroosterd), 1 handvol peterselie, 60g St.Bernardus kaas, 60g Parmezaanse kaas, 1 citroen

Risotto met St.Bernardus Pater 6, bospaddenstoelen en hazelnoot
Risotto met St.Bernardus Pater 6, bospaddenstoelen en hazelnoot

Bereiding

Versnipper de look en sjalot. Stoof ze aan in wat olijfolie.

Hak de salie fijn en voeg ze samen met de tijm toe aan de sjalot.

Voeg de rijst toe. Bak kort aan en blus met een half flesje bier. Hou de rest van het flesje bij om te serveren bij het gerecht. Laat het bier verdampen.

Zorg dat de groentebouillon warm is en voeg lepel per lepel toe. Roer regelmatig om, zodat de rijst niet aanbakt. Laat het vocht verdampen en voeg telkens nieuwe bouillon toe.

Snij ondertussen de paddenstoelen in stukjes. Smelt een klontje boter en stoof de paddenstoelen aan in de pan. Kruid met peper en zout.

Hak de hazelnoten grof. Snij de peterselie fijn. Rasp de Parmezaanse kaas en snij de St.Bernardus kaas in stukjes.

De risotto is ongeveer klaar na een 15 à 20-tal minuten. Meng er nu eerst de kaas onder. Hierdoor wordt die lekker smeuïg. Voeg de paddenstoelen, peterselie en de hazelnoten toe.

Kruid met peper en zout.

Serveer dadelijk.

Smakelijk!

Dit recept werd gemaakt door Coeur de Boef. Stuur jouw recept met een van onze bieren door via marketing@sintbernardus.be en maak kans op een mooie beloning!