Deze website maakt gebruik van cookies. Gelieve de cookies te accepteren voor een optimaal gebruik. Meer info

Ok

Rillette van kip met Extra 4

Aantal: 1 potje van ongeveer 250ml

Duur: halve dag plus opstijven

Materiaal: helemaal niet veel ;-)

Ingrediënten

150g smout, 1 grote kippenbil plus dij, laurier, 1 teen look, 3 kruidnagels, 2 all spice, peper, zout, 125ml St.Bernardus Extra 4, 75ml kippenbouillon, 0,5kl mosterd

Brood, augurken, peper, peterselie, zilveruitjes

Rilette van kip
Rilette van kip

RILLETTE VAN KIP MET EXTRA 4

Bereiding

Smelt 100g smout. Kleur de kip aan.

Voeg laurier, geplette look, kruidnagel en geplette all-spice toe.

Blus met het bier, de mosterd en kippenbouillon.

Laat 30 à 40 minuten sudderen.

Giet af. Hou het vocht bij. Laat de kip wat afkoelen.

Pluk het vlees van het been.

Meng met de helft van het overige smout, kruid met peper en zout en lepel in het potje met een paar lepels van het vocht.

Smeer dicht met de rest van de smout.

Laat in de koelkast een paar uur opstijven.

Snij een snee van de boterham. Bestrijk met de rillette en werk af met stukjes augurk en zilerui.

Smakelijk!

Dit recept werd gemaakt door Coeur de Boef. Stuur jouw recept met een van onze bieren door via marketing@sintbernardus.be en maak kans op een mooie beloning!