Deze website maakt gebruik van cookies. Gelieve de cookies te accepteren voor een optimaal gebruik. Meer info

Ok

Pittige chicken wings en Extra 4

We combineren in dit hapje Aziatische smaken met citrus en de frisse smaak van de Extra 4. Diezelfde frisheid biedt ook een aangenaam tegenwicht aan de pittigheid van de chicken wings. Kortom, er gaat wat bier in het gerecht maar de Extra 4 is ook absoluut geschikt als bier naast het gerecht!

Aantal: 4 personen

Duur: 1 dag/nacht marineren + 30 minuten bakken

Materiaal: barbecue

Ingrediënten

100 ml sesamolie, 1 kl paprikapoeder, 1 kl komijnpoeder, 1 kl korianderpoeder, 1 mespunt cayennepeper, 25 ml sojasaus, 1 flesje St.Bernardus Extra 4, 2 tenen look, 1 el mirin, 1 el bruine suiker, 3 cm gember, 1 stengel citroengras, 12 chicken wings of kippenvleugels

Voor de afwerking: sesamzaad en koriander

Pittige chicken wings met Extra 4
Pittige chicken wings met Extra 4

Bereiding

Snij de look, citroengras en gember fijn. Meng met de sesamolie, sojasaus, komijn, paprika, cayenne, korianderpoeder, suiker, St.Bernardus Extra 4 en mirin.

Marineer de kippenvleugels een nacht in deze marinade. Giet ze samen met de marinade in een diepvrieszakje. Sluit het af en leg het in de koelkast.

Verhit de volgende dag de oven (180°C) of de barbecue. Haal de kippenvleugels uit de marinade. Dep ze droog met keukenpapier.

Leg ze op bakpapier op een bakplaat en bak ze 15 à 20 minuten in de warme oven of tot ze gaar zijn. Is het ideaal weer om te barbecueën? Bak ze dan op de hete barbecue! Draai ze regelmatig om en borstel ze eventueel af en toe in met de marinade.

Werk af met fijngesneden koriander, sesamzaad en serveer er een St.Bernardus Extra 4 bij.

Smakelijk en proost!

Dit recept werd gemaakt door Coeur de Boef. Stuur jouw recept met een van onze bieren door via marketing@sintbernardus.be en maak kans op een mooie beloning!