Deze website maakt gebruik van cookies. Gelieve de cookies te accepteren voor een optimaal gebruik. Meer info

Ok

Ingrediënten

• 230 ml Watou Tripel
• ¼ tl instant gist
• 15 ml appelazijn
• 450 g bloem
• 1,5 tl zout
• enkele takjes tijm, rozemarijn en oregano
• olie

Bierbrood met Watou Tripel

Bereiding

Meng het bier met de gist en azijn. Doe de bloem en het zout in een grote mengkom. Snij de tijm, rozemarijn en oregano fijn en meng onder de bloem. Voeg langzaam het bier-gistmengsel toe. Kneed tot een bol. Dek af met een theedoek, zet op een warme plek en laat 8 tot 15 uur rijzen (bijvoorbeeld een nacht).

Bestuif het werkblad met bloem en stort het deeg uit. Kneed een keer of tien à vijftien en vorm het deeg tot een bal. Wrijf een pot of bakvorm in met olie. Bekleed met bakpapier en leg er het deeg in. Dek af en laat nogmaals 2 uur rijzen.

Verhit een oven op 230 °C. Plaats een schaaltje met water onderin de oven. Plaats de bakvorm in de oven zodra die is opgewarmd. Bak 30 à 40 minuten tot de korst mooi bruin is. Haal uit de oven en laat afkoelen op een rooster.

Serveer lauw met een Watou Tripel, Watou kaas of St.Bernardus kaas, St.Bernardus paté en St.Bernardus rillette.

Smakelijk!

Dit recept werd gemaakt door Coeur de Boef. Stuur jouw recept met een van onze bieren door via marketing@sintbernardus.be en maak kans op een mooie beloning!