Deze website maakt gebruik van cookies. Gelieve de cookies te accepteren voor een optimaal gebruik. Meer info

Ok

Asperges met gemarineerde wilde zalm en sabayon van witbier

Aantal: 2 personen

Duur: 1 uur

Materiaal: steelpannetje en garde, aspergekoker, bakpan, een scherp mes

Ingrediënten

200g wilde zalm, 2 el olijfolie, peper, 1,5tl korianderbolletjes, 2cm gember, zeste van limoen en pompelmoes, limoensap, 1,5tl roze peperbolletjes, verse dille, 0,5kg witte verse asperges, boter

Voor de sabayon: peper, zout, verse dille, zeste van limoen, 4 eidooiers, 4 dopjes Sint-Bernardus Wit (drink de rest op bij het gerechtje), 120g boter

ASPERGES MET ZALM
ASPERGES MET ZALM

ASPERGES MET ZALM

Bereiding

Plet de peperbolletjes, korianderbolletjes grof. Doe in een schaaltje met olijfolie, geraspte gember, zeste van limoen en pompelmoes (was ze eerst), sap van een halve limoen en de zalm. Laat even marineren in de koelkast.

Schil de asperges, snij het harde begin van de asperges af. Kook ze 3 minuten in kokend water met een snuifje zout. Giet af.

Smelt de boter in een bakpan. Bak de asperges in de bruisende boter. Kruid met peper en zout. Zet opzij.

Smelt de boter voor de sabayon op een zacht vuurtje. Schep er het witachtige schuim af. Zo krijg je geklaarde boter.

Klop de dooiers met het bier schuimig. Zet op het vuur en klop voortdurend tot je een schuimige stevige massa krijgt. Voeg in een straal de gesmolten boter toe. Roer onder elkaar. Verfris met het sap van de overige halve limoen, zeste van limoen, zwarte peper en fijngehakte dille.

Snij de zalm in dunne plakjes. Leg met de asperges op een bord. Werk af met sabayon, verse dille(bloem), zeste van limoen en een draai van de pepermolen.

Smakelijk!

Dit recept werd gemaakt door Coeur de Boef. Stuur jouw recept met een van onze bieren door via marketing@sintbernardus.be en maak kans op een mooie beloning!