Deze website maakt gebruik van cookies. Gelieve de cookies te accepteren voor een optimaal gebruik. Meer info

Ok

EEN UNIEKE LOCATIE

voor jouw meeting, event, incentive, arrangement, ...

 

In het hart van het West-Vlaamse hop district brouwen wij een bier dat tot de verbeelding spreekt van menig bierliefhebber. Reeds meer dan 75 jaar brouwen we bieren van hoge gisting, die algemeen bekend staan als authentieke en kwaliteitsvolle bieren. In 2018 openden we ons gloednieuw bezoekerscentrum, inclusief verschillende event- en vergaderzalen.

Als kunst- en brouwersdorp heeft Watou een uitstekende reputatie als vakantiebestemming. Onthaasten is het sleutelwoord. Het spreekt voor zich dat we de unieke ‘lieu’ en het landschap willen aangrijpen om jouw event net dat tikkeltje meer te geven, dankzij de typische ‘couleur locale’ op de grens tussen Vlaanderen en Frankrijk. Via ons netwerk met lokale toeristische actoren kunnen we zowel instaan voor actieve teambuilding als easy leisure activiteiten.

Kortom, ben je op zoek naar een goede locatie voor jouw meeting of bedrijfsevenement? Dankzij onze uitstekende faciliteiten kunnen we zowel grote als kleine groepen verwelkomen. Een meerdaagse incentive met overnachting in onze Guesthouse, een (product)voorstelling met een culinair gedeelte in onze rooftopbar, noem het maar op, het kan allemaal en we denken graag met je mee!

Neem een kijkje in onze brochure

Overview event spaces Brewery St.Bernardus
 

Schrijf je in op onze B2B nieuwsbrief

 

360° walkthrough

Ontdek de verschillende bezoekersruimtes van onze brouwerij via onderstaande link!

360° tour

ruimtes

 
Evariste

Evariste

Genoemd naar onze stichter Evariste Deconinck.

Lees verder...

Bernadette

Bernadette

Genoemd naar de jongste dochter van onze stichter Evariste Deconinck.

Lees verder...

Yolande

Yolande

Genoemd naar de tweede dochter van onze stichter Evariste Deconinck.

Lees verder...

Cécile

Cécile

Genoemd naar de oudste dochter van onze stichter Evariste Deconinck.

Lees verder...

Bar Déco

Bar Déco

Bar Déco is het geesteskind van onze zaakvoerder Hans Depypere. De zorgvuldig uitgekozen antieken elementen zijn het levenswerk van Hans. De liefde voor antiek stroomt - net als de passie voor bier - door zijn aderen.

Lees verder...

Bar Bernard

Bar Bernard

Laat je betoveren door de aangename huiselijkheid & authenticiteit van Bar Bernard, maar geniet bovenal van een fenomenaal 360° zicht op de weidse regio! Jouw lunch of diner in het kader van jouw meeting of event?

Lees verder...

De zalen Evariste, Bernadette, Yolande en Cécile liggen naast elkaar en kunnen bijgevolg in combinatie gebruikt worden.

 

combineer met...

 

Brewery Tour

De laatste jaren onderging de brouwerij een heuse gedaanteverandering. Ben je benieuwd wat er zich achter de schermen afspeelt in onze brouwerij?

De ‘Brewery Tour’ is onze nieuwe interactieve bezoekersbeleving waarbij je op eigen tempo het unieke verhaal van St.Bernardus kan ontdekken. Deze museale ‘experience’ dompelt je onder in de geschiedenis van de brouwerij, licht een sluier op over het brouwproces en gunt je een exclusieve blik achter de schermen. Verwacht je aan een zintuigprikkelende, audiovisuele ervaring met als afsluiter de vanzelfsprekende bierdegustatie in Bar Bernard!

Wens je voor jouw event een beertasting deluxe, al dan niet met een begeleidende foodpairing? Daag ons uit met jouw voorstel of idee!

Guesthouse

Overnachten in de brouwerij? Guesthouse Brouwershuis is een oase van rust en vormt de perfecte uitvalsbasis voor een meerdaagse teambuilding of zakenreis. Onze Guesthouse ademt geschiedenis en is de plaats waar het verhaal van St.Bernardus begon. De infrastructuur onderging de laatste jaren een grondige make-over. Van de living in Engelse stijl tot de orangerie die met zijn wisselende kunstcollectie veel weg heeft van een levend museum. De authentieke keuken werd in zijn oude glorie hersteld en staat synoniem voor alles wat St.Bernardus onderneemt: een geslaagd huwelijk tussen traditie en toekomst. In onze Guesthouse geniet je van een lekker ontbijtbuffet en ’s avonds of ’s middags kan je ook gezellig tafelen in Bar Bernard. We kunnen tot 30 personen verwelkomen, verspreid over 11 kamers.

 

#HAPPYCUSTOMERS

 
Westtoer

"Volgens sommigen de beste startavond van de voorbije 20 jaar!"

In 2019 organiseerden we zowel de startavond van het toeristische seizoen in de Westhoek als het lanceringsevenement van het Europees project ‘Ruralité’ in de nieuwe meeting- en eventfaciliteiten van de brouwerij. De uitrusting van de infrastructuur (geluid, licht, …) is professioneel, we werden goed ondersteund, kortom de organisatie verliep heel vlot. St.Bernardus is een voorbeeld van hoe landelijk ondernemerschap tegelijk trendy en hedendaags kan zijn!

Valérie Heyman (Westtoer / Toerisme Westhoek)

"Perfecte voorbereiding en dito verloop van de avond"

Onze vzw Linum Foundation wou graag naar aanleiding van de 5de verjaardag van onze stichting een speciale activiteit organiseren, geen reguliere sponsornamiddag- of avond, zo hadden we er de voorbije jaren reeds meermaals georganiseerd. In onze zoektocht naar een unieke locatie met verzorgde catering & hospitality kwamen we bij St.Bernardus terecht. De indrukwekkende investeringen in de evenementeninfrastructuur hebben er mee toe gezorgd dat de interesse voor ons sponsorevenement héél groot was. Verder zorgde het eventteam van St.Bernardus voor een perfecte voorbereiding en dito verloop van de avond. De reacties die ik nadien mocht ontvangen waren uitermate lovend. Bovendien kon de Foundation een mooi bedrag schenken aan onze goede doelen!

Fred Vanderbeke (Linum Foundation)

Linum Foundation
Events Outside The Box

"Focus op comfort, kwaliteit en gemoedelijkheid"

Een schitterend 360° zicht op de Westhoek en Frans-Vlaanderen, een professioneel team dat klaar staat om al je vragen te beantwoorden voor je ze al gesteld hebt én een locatie met een uitzonderlijke combinatie van ontspanning, netwerkfaciliteiten en vergadermogelijkheden. Steeds met de focus op comfort, kwaliteit en de gemoedelijkheid waarvoor de Westhoek geroemd wordt. Als organisator samenwerken met Brouwerij St.Bernardus is een eer en een genoegen. Ik zie al uit naar onze volgende incentive om zo iedereen de troeven van de regio te kunnen tonen vanuit dé rooftop van de Westhoek: Bar Bernard!

Geert Gombeir (Events Outside The Box)

Bio De Trog

"Onvergetelijk."

Voor ons personeelsfeest waren we op zoek naar een locatie die strookt met ons verhaal en DNA. En laat ons nu eerlijk zijn, bier en brood hebben veel gemeen. Ze zijn als het ware het perfecte koppel! Soms industrieel bereid maar vaak ook heel ambachtelijk, met passie en respect voor authenticiteit. Zo kwamen we dus bij St.Bernardus terecht. Het indrukwekkende gebouw rijst enerzijds impressionant op vanuit de hoppevelden maar is anderzijds volledig in harmonie met de omgeving. Ons personeelsfeest was tot in de puntjes verzorgd: het gastvrije onthaal, de professionele begeleiding, de rondleiding doorheen de brouwerij, de verzorgde infrastructuur, de heerlijke catering, enz. Het was onvergetelijk.

Hendrik Durnez (Bio bakkerij De Trog)

MeetMarcel

"Perfecte plek."

In de zomer van 2019 konden wij Bar Bernard in exclusiviteit boeken voor de organisatie van een corporate rally. Het was de perfecte avond op de perfecte plek. De ondergaande zon scheen laag over de omringende hoppevelden op het indrukwekkende terras. Bar Bernard combineert feilloos authenticiteit met oog voor hedendaags design in een prachtige omgeving. Uiteraard zijn de bieren van St.Bernardus een evidentie maar de food kwaliteit mag daar perfect naast staan. Wij bij meetmarcel zijn fan!

Bartel Van Iseghem (MeetMarcel)

Stad Poperinge

"Unieke locatie."

Voor de nieuwjaarsreceptie van onze Stedelijke Raad voor Lokale Economie waren we op zoek naar een unieke Poperingse locatie om samen met de ondernemers het nieuwe jaar goed in te zetten. Al snel kwamen we uit bij St.Bernardus. De positieve verwachtingen die we voor het evenement hadden, werden doorgetrokken naar het evenement zelf. We kunnen alleen maar trots zijn om zo’n toponderneming in Poperinge te hebben!

Florentien Lahoutte (Stad Poperinge)

"Authentiek brouwersverleden in verrassend fris jasje"

Het stijlvolle woon- en interieurmagazine 'Home Sweet Home' van bracht een mooie reportage over ons nieuw bezoekerscentrum: "De uitgestrekte velden van het landelijke Watou, de rijke geschiedenis van een gepassioneerde bierfamilie en het unieke karakter van de geliefde Abt 12: de St.Bernardus brouwerij heeft heel wat troeven in handen. Met hun nieuwbouw is daar een troef van formaat aan toegevoegd. Het gebouw combineert een hedendaags interieur met authentieke elementen. Een evenwichtige dialoog tussen traditie en toekomst, alsof het nooit anders is geweest. Het prachtige panorama over de hoppevelden krijg je er gratis bovenop."

Lees het volledige artikel (in hoge resolutie) via onderstaande link.

Lees artikel

Brewery St.Bernardus
 

Teambuilding: enkele voorstellen

Boltra Westhoek

Boltra

In de Westhoek vind je nog enkele volkscafé’s waar je dit traditioneel bolspel kan spelen.

Rondje Westhoek

Rondje Westhoek

Laat je, geheel in de geest van Ray Cokes & Jean Blaute, op sleeptouw nemen door een authentiek Volkswagen busje.

Outside Adventure

Outside Adventure

Van lasershooten tot high ropes. Van quad rijden tot Highland Games. Dit avonturenbedrijf kan het allemaal.

Wandelen & Fietsen in de Westhoek

Wandelen & fietsen

Onze brouwerij is gelegen in een prachtig landschap. Perfect voor een wandeling of fietstocht, al dan niet met gids.

Ontdek alle teambuilding mogelijkheden...

Jouw event in onze brouwerij kan je ook perfect aanvullen met een activiteit bij één van onze lokale, toeristische partners. Ontdek de verschillende mogelijkheden via onderstaand overzicht!

Overzicht

Teambuilding Westhoek

St.Bernardus on the road

De St.Bernardus taptrailer op jouw (bedrijfs)evenement? Dat kan!

Lees meer

St.Bernardus taptrailer
 

Get in touch met ons eventteam!