Deze website maakt gebruik van cookies. Gelieve de cookies te accepteren voor een optimaal gebruik. Meer info

Ok

Herfstige evenementen in de brouwerij

VRIJDAG 28 OKTOBER 2022

Eénmalig reünieconcert The Boondocks met Belpop Bonanza - extra concert

The Boondocks

Een extra concert op vrijdag 28 oktober, wegens een grote vraag naar tickets voor het concert van zaterdag 29 oktober! Het programma, de gastzangers- en zangeressen & omkadering zal op vrijdag identiek zijn aan dat van zaterdag.

Koop tickets

The Boondocks

ZATERDAG 29 OKTOBER 2022

Eénmalig reünieconcert The Boondocks met Belpop Bonanza

The Boondocks

Begin de jaren ’90 werd de Nederlandstalige rockband The Boondocks opgericht in Poperinge. Het momentum voor rockbands met Nederlandstalige teksten was duidelijk aan hun kant, want ook De Mens, Gorki en Noordkaap verrezen toen aan de horizon. In Nederland hadden The Scène en Tröckener Kecks op dat moment al ruimschoots bewezen dat je niet in het Engels hoeft te zingen om een groot publiek te bereiken.

De eerste Boondocks single ‘Ik wacht’ bracht de band meteen in De Afrekening van Studio Brussel. Die landelijke airplay bezorgde hen tientallen concerten over hele land. Hun albums ‘Yucca’ en ‘Bloed en Rozen’ werden beiden geproduced door Rick De Leeuw, frontman en liedjesschrijver van de Tröckener Kecks.

Eind de jaren ’90 werd de band zachtjes ontbonden en maakten verschillende groepsleden een doorstart met een andere band, Babel.

Het project Belpop Bonanza Westhoek bracht de ‘legacy’ van The Boondocks helemaal terug onder de aandacht en de verschillende originele groepsleden voelden dat de tijd rijp was om misschien nog één keer het Boondocks repertoire te berde te brengen. Hoewel, dat klopt niet helemaal. Frontman en tekstschrijver Rik Denys heeft een tijdje terug twee hersenbloedingen opgelopen en is bijgevolg niet meer in staat om te zingen. Toch is Rik niet verbitterd en heeft hij de afgelopen jaren zelfs nieuwe instrumentale muziek gemaakt onder de alias Ricky!boy.

De rol van Rik wordt tijdens dit éénmalig reünieconcert dan ook opgevangen door verschillende gastzangers- en zangeressen. O.a. deze artiesten hebben hun komst reeds bevestigd: Marjan Debaene, Alain Tant (Once More, Luna Twist), Trui Chielens (Kotjesvolk, Sidus), Frederik Mahieu (Red Spot Jr), Bavo Vanden Broeck (Dokter Vroman), Joost Denuwelaere (Bloedend Hart), Frank Verdru (Bloedend Hart), Jeroen Vanryckeghem, Charlotte Eeckhout en Monika Van Lierde.

De originele bezetting van The Boondocks bestaat uit Rik Denys (zang & gitaar), David Poltrock (toetsen), Bart Doise (bas), Luc Daenekindt (gitaar), Jeroen Vanryckeghem (gitaar & backing vocals) en Dominiek Pattyn (drums & backing vocals).

The Boondocks
Belpop Bonanza

De opbrengst van de ticketverkoop zal worden geschonken aan een goed doel, gekozen door Rik Denys. De Letterhop vzw verlaagt de financiële drempel voor hulpverlening en ijvert om therapeutische ondersteuning voor iedereen toegankelijk te maken. Lees meer over Letterhop.

Het concert zal worden ingeleid door Jan Delvaux en Jimmy Dewit van Belpop Bonanza. Hebben ook reeds bevestigd om deel te nemen aan deze inleiding: Alex Vanhee (fotograaf) en Dis Huyghe (manager van o.a. Stikstof en Zwangere Guy), beide ex-Poperingenaars.

Deuren: 19u00 / Aanvang: 20u00
VVK: €18 / ADD: €20

Uitverkocht

VRIJDAG 4 NOVEMBER 2022

Allround quiz

In 2019 organiseerden we onze eerste quiz 'Lachen is gezond' met een duidelijke ludieke ondertoon. Op 4 november voegen we daar graag een tweede hoofdstuk aan toe, dit keer in samenwerking met Lukaskraker.

Lukaskraker is het alter ego van Lukas Demeersseman. Als jonge twintiger maakte hij reeds avondvullende quizzen voor tal van verenigingen. Niet veel later werkte hij mee aan de populaire zondagavondquiz ‘Twee Tot De Zesde Macht’ op één. Ondertussen heeft Lukas van quizzen organiseren officieel zijn beroep gemaakt en lanceerde hij de quizreeks ‘De Hele Santeboetiek’ via een online platform in eigen beheer. Zijn er nog vragen?

Verwacht je aan een allround quiz met verschillende links naar St.Bernardus, je hoeft dus absoluut geen St.Bernardus kenner of bierkenner te zijn om deel te nemen aan deze quiz.

Op deze quizavond zullen verschillende hapjes & bites doorlopend te verkrijgen zijn.

Deuren: 18u30 / Aanvang: 19u30
Deelnameprijs: €30 (per groep van maximum 4 personen)

Uitverkocht

Lukaskraker

ZONDAG 6 NOVEMBER 2022

Nerdland Podcast Live

Lieven Scheire & Hetty Helsmoortel maken onder de 'Nerdland' vlag al jaren wetenschap (terug) cool en dit in de vorm van een podcast, een reeks boeken en verschillende live shows. Onlangs was onze brouwerij ook partner van het eerste Nerdland Festival.

Hun podcast ‘Nerdland Maandoverzicht’ brengt een overzicht en bespreking van het wetenschaps- en technologienieuws van de afgelopen maand. Geen saaie opsomming van feiten maar een geanimeerde talk met de nodige strapatsen en humor. De Nerdland podcast prijkt al jarenlang in de top 3 van meest beluisterde Vlaamse podcasts!

De thema's van de podcast worden later bekend gemaakt, maar laat ons zeggen dat de kans héél groot is dat het (ook) over (ons) bier zal gaan.

Deuren: 16u00 / Aanvang: 17u00
VVK: €20 / ADD: €22

Uitverkocht

Nerdland Podcast

VRIJDAG 11 NOVEMBER 2022

Bier & foodpairing deluxe

We presenteren je op deze vrije dag (misschien hoef je niet te werken?) een heuse culinaire happening! Onze sales manager Marco Passarella neemt je als host mee door de geschiedenis van onze brouwerij en stelt alle St.Bernardus bieren één voor één aan je voor. Marco’s Masterclass laat je niet enkel letterlijk en figuurlijk proeven van onze bieren, onze ‘Hemelse Nectar’ wordt eveneens begeleid door verschillende bijpassende gerechten van Coeur de Boef.

Coeur de Boef is het project van uitgeweken Werviknaar Pieter Declercq en is de logische stap na zijn culinaire avonturen bij De Kleine Chef en VTM Koken. Hij volgde een opleiding bij Spermalie om nadien jarenlang onder zijn alter ego Hot Cuisine de Pierre culinaire events te organiseren en smakelijke content te produceren. Nu is er dus Coeur de Boef waarmee hij ten velde trekt en events van een smaakvolle inhoud voorziet. Pieter werkte eveneens mee aan het boek ‘St.Bernardus: Het verhaal van een abdijbier dat er eigenlijk geen is’ en verschillende recepten op onze website zijn ook van zijn hand.

Coeur de Boef
Marco Passarella

Uw host voor deze culinaire happening: sales manager Marco Passarella

Let op: voor deze unieke culinaire beleving zijn slechts 100 tickets beschikbaar.

Deuren: 11u30 / Aanvang: 12u00
Deelnameprijs: €58 (all-in, inclusief drank & meergangendiner)

Uitverkocht

ZONDAG 13 NOVEMBER 2022

Welcome To The AA - Live podcast

In minder dan 5 jaar tijd zijn hosts Andries Beckers en Alex Agnew erin geslaagd om vanuit hun zolderkamer in Antwerpen vele harten te veroveren. Wekelijks maken ze meer dan 100 000 luisteraars ‘their Monday great again’ dankzij hun eerlijke en diepgaande interviews. Hun podcast is op korte tijd uitgegroeid tot een fenomeen, we zijn dan ook verheugd hen te kunnen verwelkomen in hun favoriete brouwerij, dixit A&A zelf.

De centrale gast van de podcast is Karl Vannieuwkerke.

VRT-gezicht Karl Vannieuwkerke is een op en top ambassadeur van de Westhoek. Hij groeide op in Ieper en zette er ook zijn eerste stappen als sportman. In den beginne voetbalde hij bij de jeugd van KVK Ieper, later waagde hij zich ook aan tennis en cyclobal. Als prille dertiger werd Vannieuwkerke nog wielrenner op amateurniveau. Volharding heet dat. Hij was toen al enkele jaren aan de slag bij de VRT als sportverslaggever, nadat hij eerder had gewerkt voor de krant 'Het Volk' en de West-Vlaamse regionale tv-zender 'Focus-WTV'. Sinds 2005 is hij de host van de zomerse talkshow ‘Vive Le Vélo’, dat niet enkel verslag uitbrengt van ‘Le Tour De France’ maar ook authentieke verhalen brengt waarbij ‘de koers’ als kapstok dient. ‘Vive Le Vélo’ is na al die jaren uitgegroeid tot een instituut, een merk en is het meest bekeken tv-programma tijdens de zomermaanden waarbij Karl zich als gastheer als een vis in het water voelt.

Op zondag 13 november vertelt Karl niet enkel het relaas van zijn loopbaan maar krijg je ongetwijfeld heel veel anekdotes voorgeschoteld, zowel van achter de schermen bij ‘Vive Le Vélo’ als vanuit de buik van het peloton.

Deuren: 16u00 / Aanvang: 17u00
VVK: €20 / ADD: €22

Koop tickets

Welcome To The AA - Live podcast

ZONDAG 20 NOVEMBER 2022

Vinylhappening met vinylbeurs & verschillende voorstellingen

Gaat jouw hartje ook vlugger kloppen door het zwarte goud? Wel, dan kom je absoluut aan jouw trekken op zondag 20 november!

Spinning Heavenly Records since 1946

Vinylbeurs

Doorlopend van 10u00 tot 17u30

Gratis inkom

Standhouders kunnen zich inschrijven via onderstaande link (€10 per lopende meter voor een stand). Het is mogelijk om een factuur te krijgen na jouw reservatie.

Reserveer jouw standplaats

Voorstelling: Piv Huvluv - 'De vinylvreter'

Comedian Piv Huvluv heeft vinylplaten verheven tot zijn idioom: geen voorstelling zonder platen, geen platen zonder grap of verhaal. Piv duikt ongeremd lós in zijn gigantische platencollectie, vertelt over zeer uitgebreide muzieksmaak, dist anekdotes op over geestverruimende muzikale ontdekkingen, (on)volledige collecties, verpletterende concerten, markante signeersessies, zijn verzamelwoede en onbetwistbare collectors items.

Kortom, met ‘De vinylvreter’ maak je kennis met de hoogstpersoonlijke (zelfrelativerende) soundtrack van zijn leven.

Deze man is bezeten van muziek en dat laat zich merken. Items die de revue passeren: lof en eer voor ABBA, zijn eeuwige trouw aan Rod Stewart, zijn verheerlijking van vrouwelijk schoon, zijn liefde voor de pure song, zijn helden Iggy Pop, Steve Wynn, Bob Dylan en Neil Young. Hoeveel concerten kan een mens van één artiest gaan bekijken? En niet te vergeten: zijn korte ontmoeting met David Bowie, die Piv in staat stelt om de grootste leugen in de geschiedenis van de Belpop bloot te leggen.

U vraagt, Piv draait de onweerstaanbaar hilarische soundtrack van zijn leven!

De Standaard gaf de voorstelling een 4 ****-recensie op 6 juli 2020: “Hard gelachen! Het maakt van hem de meest ontwapenende comedian van zijn generatie”.

Aanvang: 11u30

Gratis inkom

Piv Huvluv - De Vinylvreter

Voorstelling: Nicolas Debonne - 'Jaar in schijven'

Wevelgemnaar en muziekjunk Nicolas Debonne (ook bekend van zijn dj-act Bonnes Muziekcarrousel) zwoer in 2018 een dure eed: een jaar lang zou hij elke dag een nummer in het spotlicht zetten op Facebook. Een lied dat van toepassing was op de actualiteit van de dag of op wat hij die dag zelf beleefd had. Zo bouwde Debonne een trouwe fanbase op met zijn online rubriek 'Schijf Van De Dag'. Hij verraste met muzikale ontdekkingen en viste regelmatig vergeten parels terug op. De combinatie van duiding bij de dagelijkse schijf en de anekdotes uit zijn eigen leven maakten van zijn rubriek een dagelijks ludiek rustpunt door de online waan en drukte van de dag. Zijn queeste resulteerde eveneens in een lijvig boek dat hij op vraag van CC Wevelgem voorstelde in de plaatselijke bibliotheek en resulteerde uiteindelijk ook in twee uitverkochte voorstellingen. Na nog een resem voorstellingen in plaatselijke kroegen komt hij zijn voorstelling speciaal voor St.Bernardus nog even overdoen op onze Vinylhappening.

Aanvang: 15u00

Gratis inkom

Nicolas Debonne - Jaar in schijven

Masterclass: Johan Feys (Kartje Kilo) - 'Liefde voor vinyl'

Klinkt vinyl nu écht beter dan digitaal? Waarom die wereldwijde revival? Zijn mijn oude platen nu geld waard? En hoe begin je aan een mooie vinylcollectie?

Vinyl aficionados uit de regio Ieper-Poperinge kennen hem als ‘Nonkel Jowan’ maar misschien ken jij Johan ook als de helft van de straattheater act ‘Kartje Kilo’. Al meer dan 15 jaar brengt Kartje Kilo verrassende acts en dat bracht hen al op mooie festivals als Best Kept Secret, Pukkelpop en Festival Dranouter. Johan is al zijn hele leven een muziek- en vinylfreak in de goede zin van het woord en heeft ondertussen een indrukwekkende verzameling van het zwarte goud opgebouwd. Het bloed kruipt waar het niet gaan kan en na vele jaren erover nadenken gaat Johan op onze uitnodiging de uitdaging aan: hij presenteert in première zijn eerste voorstelling over zijn liefde voor vinyl!

Aanvang: 17u30

Gratis inkom

Johan Feys

DINSDAG 22 NOVEMBER 2022

try-out concert

Zwangere Guy & Lander Gyselinck

Zwangere Guy slaat voor zijn nieuwste album 'Pourriture Noble' de handen in elkaar met Lander Gyselinck, bevlogen drummer en aanvoerder van jazzformaties STUFF. en Beraadgeslagen. Belgium's finest musicians in een uiterst verfijnde blend van hiphop & jazz!

Plaatjes voor & na het concert worden verzorgd door Studio 33-45.

Deuren: 19u00 / Aanvang: 20u00
VVK: €28 / ADD: €30

Koop tickets

Zwangere Guy - Lander Gyselinck

Combineer met...

Bar Bernard

Bar Bernard

Sinds de zomer van 2018 kunnen we bezoekers van de St.Bernardus brouwerij verwelkomen in onze rooftopbar. De St.Bernardus bieren staan centraal, ze vormen dan ook de basis voor de meeste van onze gerechten. We kiezen resoluut voor foodpairing! Geniet van een fenomenaal 360° zicht op de weidse regio rond Watou!

Reserveer jouw lunch of diner

Guesthouse Brouwershuis

Guesthouse Brouwershuis

Overnachten in de brouwerij? Onze Guesthouse ademt geschiedenis en is de plaats waar het verhaal van St.Bernardus begon. De infrastructuur onderging de laatste jaren een grondige make-over. Van de living in Engelse stijl tot de orangerie die met zijn wisselende kunstcollectie veel weg heeft van een levend museum. De authentieke keuken werd in zijn oude glorie hersteld en staat synoniem voor alles wat St.Bernardus onderneemt: een geslaagd huwelijk tussen traditie en toekomst. In onze Guesthouse geniet je ook van een lekker ontbijtbuffet! We kunnen tot 26 personen verwelkomen, verspreid over 10 kamers.

Boek jouw overnachting

Toerisme Westhoek

Op avontuur in de Westhoek

Uiteraard kan je jouw bezoek aan onze brouwerij ook combineren met een overnachting, activiteit, cafébezoek of een etentje bij één van de talrijke toeristische ondernemers in de Westhoek! Je ontdekt het allemaal via onderstaande link.

www.toerismewesthoek.be