Deze website maakt gebruik van cookies. Gelieve de cookies te accepteren voor een optimaal gebruik. Meer info

Ok

Info

St.Bernardus Wit is een traditioneel Belgisch, ongefilterd witbier. Het bier werd ontwikkeld in samenwerking met de legendarische meester brouwer Pierre Celis,  die in zijn ééntje verantwoordelijk was voor de opmars van witbier in de jaren ’60.

Kleur

St.Bernardus Wit onderscheidt zich door de aantrekkelijke goudgele kleur die verhuld wordt in een sublieme sluier om te resulteren in een authentiek Belgisch troebel witbier. 

Eigenschappen

  • Kleur Wit
  • Type bier Witbier / Hoge gisting
  • Alcohol 5,5 %
  • ° Plato 12,5
  • Schenktemperatuur 2 - 6 °C
  • Kleur (EBC) 6
  • Bitterheid (EBU) 15
  • Houdbaarheid 2 jaar (fles) / 18 maanden (blik) / 1 jaar (vat)
  • Verpakking Fles: 33 cl / 75 cl - Blik: 33cl - Vat: 20 L

Karakter, smaak, aroma's

St.Bernardus Wit is gekend om zijn prikkelende aroma’s van koriander en sinaasappel, met op de achtergrond een toets van pittige kruidnagel en fruitige citrus geuren. De energieke kruiden en de romigheid van de tarwe zorgen voor een meesterlijke evenwichtige smaaksensatie. Het zachte mondgevoel herbergt een heerlijk samenspel van een zoete moutsmaak met een verfrissende aciditeit en wordt afgesloten met een frisse nasmaak.

Culinair

Dit bier is ongelooflijk veelzijdig voor het gebruik in combinaties met gerechten uit alle uithoeken van de mondiale keuken. Het komt misschien nog het meest tot zijn recht als verfrissende factor bij romige gerechten als risotto en bij zeevruchten en witte vis. Fan van citroen bij jouw vis? Zeker doen, de citrustinten van St.Bernardus Wit zullen jouw gerecht alleen maar sterker uit de verf doen komen.

St.Bernardus Wit - blik

St.Bernardus Wit in blik

Arno Kiss

Belgische illustrator

De Antwerpse illustrator Arno Kiss is het levende bewijs dat je wel degelijk meteen met een welluidende artiestennaam ter wereld kan komen. Hoewel hij geen gitaren speelt, noch zich dagelijks bij het ochtendgloren maquilleert als Gene Simmons & co, heeft hij toch al vaak zijn artistieke capaciteiten mogen uiten in de muziekscène. Zo mocht onder meer tourposters ontwerpen voor Metallica, Ween, Arctic Monkeys, Mumford & Sons, Death Cab For Cutie, Queens Of The Stone Age, The War On Drugs en vele anderen.

Zowel voor de Netflix reeks “I’m not okay with this” als voor de samenwerking tussen Travis Scott & Fortnite mocht hij verschillende officiële illustraties creëren. Met het nieuwe artwork voor St.Bernardus Wit in blik wil hij vooral het contrast tussen de moderne brouwerij en de landelijke omgeving visualiseren. Vind jij de grappige details die hij in het ontwerp heeft ‘verstopt’?

www.arno-kiss.com

Verkoop

Wens je onze bieren te verkopen? Neem dan aub contact met ons op via sales@sintbernardus.be